2012. október 7., vasárnap

Gyermekágy újragondolva

Urbancsokné Tóth Mónika
Régi tervem volt, hogy a kislányomnak készítek egy szépen dekorált ágyat.
Egy barátunktól kaptunk kölcsön egy használt gyermekágyat. A felülete elkopott, de szerkezetileg teljesen megfelelt arra, hogy kislányunk birtokba vegye. Ezért gondoltuk úgy, kis kreativitással új külsőt kölcsönzünk neki.
Első lépésként darabjaira szedtük az ágyat. Majd a darabok felületét megcsiszoltam. Az ágyvégeket és a korlátokat barna lazúrral vékonyan lekentem. A festéshez egy kis darab szivacsot használtam, így a munka „maszatolós” jellegű lett.
Száradás után nagyon finom csiszolópapírral megcsiszoltam a felületet mind az ágyvégeknél, mind a korlátnál. Így fokoztam a kopott, antik hatást.
Ezt követően dekupázs papírból vágtam ki több mintát. Az ágyvégeken megterveztem, elrendeztem a kiválasztott mintákat, ezt követően dekupázs ragasztóval felragasztottam őket.Száradás után a minták szélein egy szivaccsal kevés akrilfestéket oszlattam el, itt is maszatos hatást keltve. Így a minták jobban illeszkedtek a környezetbe. Száradás után a felületet színtelen lakkal lelakkoztam, így az ágy strapabíróbb, és tisztíthatóbb lett.
Az ágy így kész is lett, a gyermekszoba dísze, kislányunk nagy öröme.

13 megjegyzés:

 1. Nagyon szép. :) Nagyon ügyes. :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tündéri, gratulálok hozzá :)!

  VálaszTörlés
 3. Gratula! A kiscsaj legszebb álmai itt születnek! :-)

  VálaszTörlés
 4. Wow, ez aztán a szuper ötlet! Bár még nincs tervben baba, de ezt mindenképpen elmentem inspirációnak, ha nem bánjátok:)!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép munka!!!!

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű!Gratulálok hozzá!Alapos munka!Szép álmai lesznek annak aki birtokba veszi!!!!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép lett, ügyes vagy! Nekünk is van egy lepukkant ágyunk:-))))

  VálaszTörlés
 8. Nagyon tetszik mennyiért csinálnál nekünk egy ugyanilyet?

  VálaszTörlés